Nyheter

Ny logistikkløsning ved Stegen avfallsanlegg!

9.februar har vi gleden av åpne den nye adkomstveien ved Stegen avfallsanlegg!🚛

Veien ligger til venstre for den eksisterende vekta ved hovedporten, og benyttes når du skal til Retura Østfold sitt avfallsmottak.

Samtidig som den nye veien åpnes tar Retura Østfold også i bruk den nye 24 meters lastebilvekta som er etablert på Returaområdet.

Vi er stolte av det ferdige prosjektet, som vi håper samtlige kunder og øvrige besøkende vil oppleve som positivt og effektivt.

For Indre Østfold Renovasjon sine kunder får dette ingen konsekvenser, for kunder til gjenvinningsstasjonen: bruk den samme veien som før.

Ny adresse

Vi får ny gateadresse! Vi endrer besøksadresse til Skiptvetveien 85, 1815 Askim. Det skjer 06.07.23. Velkommen innom!


Retura Østfold tar et solid miljøgrep

Matavfall vi innhenter fra våre kunder benyttes til biogassproduksjon, noe som gir drivstoff til kjøretøy, samt næring til bondens jorder. Dagens løsning for innsamling av matavfall innebærer bruk av plastprodukter, noe som resulterer i mikroplast i naturen og dermed er et stort miljøproblem. 

Derfor innfører vi nå nedbrytbare sekker og poser. Ved å gjøre dette grepet vil både de økonomiske og miljømessige kostnadene reduseres. Det er ingen ekstra kostnad for deg som kunde!

Ta kontakt med vårt ordrekontor for ditt behov og bestilling. Vi er behjelpelige med ytterligere informasjon og løsninger!


Henting av storsekk


Når mengden med avfall ikke er så stort at man trenger en container er storsekk et veldig godt alternativ.

Mer om hvor man kan kjøpe sekkene og hva det innbærer kan du lese her


Returahengeren

 

Returahengeren har plass til 3 storsekker og leies ut med dagpris. Den har lokk som beskytter mot nedbør og tar mindre plass på en byggeplass enn en container. Les mer om den her.


Kravene til utsortering blir strengere fra 1. januar 2023. Matavfallet skal ut av restavfallet, er din bedrift forberedt?

Fra 1. januar 2023 blir det innført strengere krav til utsortering av mat- og plastavfall. Dette gjelder husholdningslignende næringsavfall.

Hvis din bedrift trenger hjelp til å forbedre kildesorteringen så er Retura Østfold kun en telefonsamtale unna. Les forøvrig lenken under for utfyllende informasjon.

Forskriften kan leses her

Kilde: Avfall Norge / Regjeringen